No to jazda z przepisem!
Składniki
muffiny
- 2 szklanki mąki
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół opakowania cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1,5 szklanki malin
- około 8 krówek
- pół szklanki cukru
- 1 jajko
- pół szklanki oleju
- pół szklanki mleka
- 2 białe czekolady (200g)
- 1/4 kostki masła (50g)
- 2 łyżki mleka
- 1 żółtko
Wykonanie
- Dwie łyżki malin odłożyć - rozgnieść i zlać sok. Osączone maliny wymieszać z posiekanymi krówkami.
- Pozostałe owoce również rozgnieść, zasypać cukrem.
- Przygotować foremki na muffiny, a piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Wymieszać wszystkie mokre składniki i posłodzone maliny, a w drugim naczyniu wszystkie suche składniki.
- Połączyć części suchą i mokrą mieszając jak najkrócej.
- Wyłożyć po łyżce do foremki. Na środek położyć posiekane krówki wymieszane z malinami. Przykryć kolejną warstwą ciasta.
- Piec około 20 minut, studzić na kratce od piekarnika.
- Krem przygotować w kąpieli wodnej. Roztopić białe czekolady i masło z dodatkiem mleka. Dodać żółtko i od razu zmiksować. Nakładać jeszcze ciepły na muffiny za pomocą szprycy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz