poniedziałek, 20 sierpnia 2012
A Ty co zasłoikowaleś tego lata?
Ketchup - przepis z mojego bloga, oryginalnie z Wiem co jem. Do połowy dodałam posiekaną papryczkę peperoncino - dzięki temu mam wersję ostrą i łagodną.
Konfitura z czerwonej porzeczki - chyba ze wszystkich przepisów świata. Wydaje mi się, że nie da się tak zrobić żeby nie wyszło.
Konfitura malinowa - za to dałabym się pokroić w środku zimy. W tym roku będę miała swoją. Przepis z Tarzynkowa.
Kandyzowany agrest - mój się trochę rozpadł i właściwie stał się konfiturą. Będzie idealny do tortu - całe owoce do dekoracji, a galaretka do przełożenia biszkoptu. Oryginał zdjęciami nie zachęca, ale ja bym się nie zrażała ;)
Konfitura z czerwonej cebuli - idealna do ostrych serów pleśniowych. Z Burczymiwbrzuchu.
Kandyzowane wiśnie - żeby je zrobić kupiłam chyba ostatnie wiśnie na świecie! Przepis Basi z Makagigi.
Gdyby nie wiązało się to z przeraźliwym ziąbem, zima mogłaby już przychodzić ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zacna 'zimowa kolekcja', u mnie póki co - kiszone ogóry, ogóry musztardowe, przecier z antonówek, sos pomidorowy i najbardziej pożądany ajwar! Ale sporo słoików jeszcze czeka na zapełnienie!
OdpowiedzUsuńWydaje mi się, że jadłam kiedyś ajwar, ale chyba nigdy świadomie ;) Masz gdzieś na blogu wklejony przepis? Bo próbowałam trochę poszukać, ale nie wypatrzyłam (co w moim przypadku często się zdarza;).
Usuń